Test: ”Călătoria imaginară pe litoral”

Imaginează-ți că ești într-o călătorie pe litoral. Alege orice litoral dorești. Pune-ți imaginația în mișcare. Răspunde la următoarele întrebări și află câte ceva despre tine.

Începem?

Sunteți la hotel și vă treziți dimineața într-o cameră care are câteva elemente familiare, dar este totuși diferită de dormitorul tău:

 

  1.   Descrie camera și cum te simți în acest loc acum.
  2.   Ce fel de mobilier și ce decorațiuni sunt în cameră?
  3.   Ceea ce este în jurul tău te face să te simți ca și cum ai vrea să părăsești camera?

Ai răspuns? Ce zici, mergem un pic afară din cameră sau preferi să rămâi aici? Dacă decizi să nu părăsești camera atunci treci peste următoarele întrebări și mergi direct la interpretare.

Imaginează-ți că te plimbi pe litoral:

1. Câți oameni vezi în jurul tău?

a. câteva sute

b. câteva zeci

c. unul, doi oameni

d. niciunul

 

2. Cât de departe de tine sunt primii oameni pe care îi vezi?

a. aproape

b. nu foarte departe

c. destul de departe

d. plaja pe care merg este pustie.

Gata? Ai completat răspunsurile tale? Hai să vedem împreună ce ar putea să însemne alegerile pe care le-ai făcut.

Camera de hotel pe care ți-ai imaginat-o reprezintă copilăria ta. Confortul pe care aceea cameră ți-l oferă reprezintă experiențele pe care tu le-ai avut în copilărie.

Dacă ți-ai imaginat o cameră primitoare, luminoasă, în culori calde, înseamnă că ai avut o copilărie plăcută. În schimb, o cameră răcoroasă, mai puțin luminată indică o copilărie mai puțin fericită, o copilărie dominată de experiențe mai degrabă neplăcute.

Numărul obiectelor de mobilier din cameră și felul în care tu le-ai descris (în detaliu sau nu) arată cât de multe amintiri din copilărie ai. O cameră cu puțin mobilier sau o cameră goală sugerează o absență a amintirilor din copilărie, în timp ce, o cameră cu mobilier obișnuit va reflecta un număr normal de amintiri din copilărie. Dacă ți-ai imaginat o cameră cu foarte multă mobilă în ea (mai multă decât ar exista în mod normal într-o cameră de hotel) înseamnă că amintirile din copilăria ta sunt foarte persistente.

Alegerea de a părăsi camera demonstrează că ești pregătit/ă pentru a crește. Dacă îți dorești să rămâi în cameră înseamnă că încă îți dorești să mai copilărești. 

!!! IMPORTANT !!! Dacă ai ales să părăsești camera nu înseamnă că ai avut o copilărie neplăcută din care îți dorești să scapi.

Plaja simbolizează felul în care te raportezi la oamenii din jurul tău. Câți oameni ți-ai imaginat că întâlnești? Ei bine, răspunsul reprezintă numărul de persoane pe care ai vrea să le ai mereu în jurul tău. O persoană extravertită se simte bine în compania unui număr cât mai mare de oameni. Persoanele care văd o plajă pustie sunt introvertite și sunt mulțumite atunci când petrec perioade mai lungi în singurătate.

În cazul în care ai văzut sute de oameni în jur înseamnă că ești o persoană sociabilă căreia îi place să fie în centrul atenției și să petreacă timp în compania altora.

Dacă ți-ai imaginat zeci de oameni în jur înseamnă că te simți confortabil în cadrul adunărilor sociale, în cluburi și puteți chiar să căutați acest tip de activități.

Dacă ai văzut în jurul tău unul sau doi oameni înseamnă că nu ești genul sociabil căruia să-i placă să-și petreacă zilele pe la adunările sociale sau prin cluburi. Poți fi fermecător și îți pot plăcea activitățile sociale însă mult mai confortabil te simți atunci când ești singur, în mediul tău.

Majoritatea oamenilor își imaginează o plajă cu unul sau doi oameni pe ea.

Dacă ai ales răspunsul ”niciunul” înseamnă că nu te simți niciodată foarte bine atunci când în jurul tău sunt mulți oameni. Cel mai des petreci timpul singur și eviți cât se poate aglomerația.

Cât de departe sunt primii oameni pe care-i vezi? Dacă oamenii pe care ți i-ai imaginat sunt aproape de tine înseamnă că ești extrem de sociabil, îți place să comunici cu cei din jurul tău și prezența lor îți oferă o energie foarte bună.

Dacă ai spus că oamenii sunt departe ești o persoană liniștită și de multe ori rezervată. Ești genul de om care se ghidează după zicala ”fapte nu vorbe”. Cu toate acestea, ai nevoie de prieteni apropiați care să fie pregătiți să vă asculte și să vă ajute atunci când aveți nevoie de ei.

Vi s-a părut interesant acest test? 🙂

Iulia:
Alte articole