Test: ” Călătoria imaginară de sâmbătă”

Este o zi obișnuită de sâmbătă. Ești acasă și te plictisești îngrozitor. Monotonia asta te omoară. Decizi că e timpul să pleci într-o călătorie…imaginară și plină de provocări. Răspunde la întrebări și citește analiza răspunsurilor tale.

Călătoria de sâmbătăZis și făcut. Pornești pe un drum al cărui capăt nu îl vezi încă. Ți se pare ciudat că, deși peisajul pare frumos, nu e niciun om în jur. Mergi o bună parte și la un moment dat vezi în fața ta o cutie. Nu e mare, nu e mică. Pare o cutie normală. Te oprești, o analizezi și decizi să o deschizi. CE ESTE ÎN CUTIE?

Acum că misterul cutiei a fost rezolvat decizi să mergi mai departe. Te gândești că poate ar fi momentul să faci o schimbare în viața ta. De exemplu, dacă ar fi posibil să alegi, UNDE ȚI-AR PLĂCEA SĂ-ȚI PETRECI RESTUL VIEȚII?

Continui să mergi dar te simți ca și cum ai fi pierdut în deșert. Dar iată, drumul pe care mergi se bifurcă în fața ta și în depărtare vezi un sat pe partea dreaptă și o pădure care pare un pic mai aproape ca satul și poți ajunge la ea daca alegi să mergi în partea stângă. DECI, UNDE DECIZI SĂ MERGI? SAT sau PĂDURE?

Fie că alegi să mergi înspre sat, fie că alegi să te duci spre pădure, mai ai ceva de mers. Gândurile zboară și mii de scenarii apar în mintea ta. De exemplu, ajungi să te întrebi CE AI FACE DACĂ AI PIERDE BRUSC TOT CE AI?

Călătoria asta este interesantă și înfricoșătoare în același timp pentru că ai ajuns să răspunzi la întrebări la care nu te-ai gândit până acum.

Mergi mai departe și vezi un panou. Pe panou este un mesaj publicitar pe care scrie: ”Mâine este duminică.” Da, într-adevăr, mâine este duminică. Chiar, CE AI DE GÂND SĂ FACI MÂINE?

Drumul este în continuare pustiu și te gândești: ”DACĂ AȘ AVEA NEVOIE OARE CUI AȘ CERE AJUTORUL?”

Pe marginea drumului peisajul începe să fie din ce în ce mai colorat, iar asta îți dă o stare bună. În continuare te gândești ba la una, ba la alta. Ultimul gând te provocase să răspunzi la întrebarea: ” CE VÂRSTĂ ȚI-AR PLĂCEA SĂ AI PENTRU RESTUL VIEȚII TALE?”

Ușor, ușor se lasă întunericul și parcă curajul nu mai e la fel ca la început. Te temi de ce urmează și te întrebi: ”DACĂ AȘ MAI AVEA DE TRĂIT DOAR 24 DE ORE CUM MI LE-AȘ PETRECE?”

Călătoria de sâmbătăDecizi să întrerupi călătoria. Nu mai vrei să descoperi nimic așa că o iei la fugă înapoi spre casă, dar când ajungi în dreptul porții vezi că locuința ta este în flăcări. Ai șansa de a SALVA un singur lucru din casă. CE LUCRU AI SALVA?

 

Gata! Ai răspuns la toate întrebările din ”Călătoria de sâmbătă”? Hai să analizăm răspunsurile pe care le-ai oferit.

 

ANALIZA

Răspunsul pe care l-ai oferit la prima întrebare arată ce fel de noroc crezi că vei avea într-o situație neașteptată. Dacă ți-ai imaginat că în cutie este ceva care nu are valoare pentru tine, atunci tu crezi că norocul nu poate fi găsit. Dacă ai găsit ceva valoros (de exemplu o comoară) înseamnă că tu te consideri o persoană norocoasă. Există și varianta în care spui că ai găsit o cutie goală, iar asta denotă că tu nu crezi în noroc.

Unde ai dori să-ți petreci restul vieții? Ai putea răspunde că ești mulțumit de locul în care trăiești acum și aici ai vrea să rămâi, iar asta indică o persoană plăcută care este confortabilă cu viața pe care o duce. Dacă vei opta pentru o destinație îndepărtată înseamnă că ești un romantic sau un visător. În situația în care ești indecis atunci tu nu ești o persoană loială și nici nu te atașezi ușor.

Unde ai ales să mergi: sat sau pădure? Ei bine, dacă ai optat pentru pădure ești genul de om care preferă să se distreze mai întâi și abia apoi să lucreze. Nu îți plac regulile sau deadline-urile și uneori ești impulsiv. Dacă decizi să mergi direct în sat atunci tu ești un om căruia îi place să-și asume responsabilitatea. Știi foarte bine cum să-ți folosești timpul și mereu planifici cu atenție sarcinile zilnice. Preferi să finalizezi proiectele și ții cont de termene.

Pierzi tot ce ai dar decizi să o iei de la capăt înseamnă că îți asumi responsabilitatea pentru acțiunile tale și nu acționezi circumstanțial.

Călătoria de sâmbătăCe faci tu într-o zi de duminică? Alegerea modului de petrecere a zilei libere va oferi indicații despre obiceiul de a cheltui bani. Dacă decizi să stai acasă înseamnă că ești o persoană chibzuită. Dacă vei alege să mergi la cumpărături ești genul de om căruia îi place să cheltuie cam tot ce are. Poate că nu ai optat pentru niciuna dintre cele două variante ci ai spus că preferi să faci o plimbare iar acest răspuns te descrie ca fiind o persoană atentă la cheltuielile pe care le face.

Cui ai cere ajutorul? Poate că nu ai cere ajutorul nimănui ci ai decis să remediezi singur lucrurile iar asta te descrie ca pe un om puternic. Dacă însă te adresezi familiei sau prietenilor înseamnă că ești o persoană ușor nesigură și nu ești dispus să îți asumi întreaga responsabilitate într-o situație dificilă. Dacă optezi să te adresezi unui profesionist înseamnă că ești o persoană realistă.

Cu siguranță fiecare dintre noi avem o vârstă preferată și dacă am avea ocazia să fim mereu în acea perioadă nu cred că am sta pe gânduri. Practic, alegerea vârstei reprezintă perioada în care eram cei mai fericiți și aveam cea mai multă încredere în noi. Astfel, dacă alegi să rămâi pentru totdeauna la vârsta copilăriei înseamnă că îți plăcea foarte mult perioada veselă, lipsită de griji și responsabilități. Persoanele care aleg vârsta prezentă sunt persoane mature din punct de vedere emoțional. Oamenii de peste patruzeci de ani vor alege în general o vârstă mai mică cu aproximativ zece ani.

Interesant…ce aș face în ultimele mele 24 de ore? Ai spus că ți le-ai petrece cu familia și prietenii? Atunci tu ești o persoană sensibilă. Dacă însă vrei să fii singur atunci ești un om care nu e foarte mulțumit de realizările lui. Poate că vei alege să nu faci nimic special și să petreci ziua așa cum ai face-o în mod normal iar acest lucru te descrie ca pe o persoană extrem de curajoasă.

Îți arde locuința și poți salva un singur obiect. Ce ai ales? Este cumva un album foto sau ceva cu însemnătate pentru familia ta? Ei bine atunci ești sensibil și prețuiești momentele alături de cei dragi. Dacă ai ales un articol de îmbrăcăminte pentru a te putea proteja ești prudent, iar dacă vei salva un obiect scump cu siguranță pui preț mare pe lucrurile materiale. Alegerea laptopului, a actului de identitate sau a pașaportului te descrie ca pe o persoană cu simț practic.

 

 

Submit a Comment

Your email address will not be published.