Pe scenă strălucesc…

Îi luăm drept exemplu, iar viața lor ne fascinează, însă nu toate lucrurile sunt roz în realitate. Pe scenă strălucesc, iar în suflet ascund povești asemănătoare cu ale unui om obișnuit.

Pentru că problemele de sănătate mintală nu sunt ușor de îndurat și pentru că, de teama etichetelor oamenii refuză de multe ori să vorbească despre ele și să le trateze, câteva vedete internaționale au decis să vorbească deschis despre afecțiunile cu care se confruntă, pentru a oferi un exemplu.

Catherine Zeta-Jones a decis să vorbească despre lupta pe care a dus-o pentru a trata Tulburarea bipolară. Spune că a fost o perioadă foarte grea în care a reușit să descopere la ea lucruri care nu-și imagina că pot exista. „Nu poţi să scapi de ce au oamenii de spus şi, atât timp cât eşti om, poate fi dureros. Cel mai inteligent lucru pe care l-am făcut a fost să încetez să mai navighez pe internet. Sunt genul de persoană care ar cauta întotdeauna lucrurile negative (…) Nu sunt genul de femeie care iubeşte să-şi etaleze problemele în public. Sper că cei care suferă de această boală să realizeze că este perfect controlabilă. Sper că voi putea ajuta la distrugerea prejudecăţilor legate de această boală şi-mi doresc ca toţi cei care suferă de pe urma ei să caute ajutor“, a declarat actrița.

Amanda Seyfried a spus că urmează tratament pentru a-și ține sub control Tulburarea Obsesiv – Compulsivă. Fără a-i fi teamă de stigmatizare, actrița vorbește despre problema ei de fiecare dată când este întrebată, încercând astfel să ofere un exemplu celor care se confruntă cu situații similare. ” Bolile mintale sunt puse într-o altă categorie de oameni, însă eu nu cred acest lucru. Ar trebui să fie tratate cu aceeași seriozitate ca orice altceva. Nu vezi o boală mintală, nu este un chist, însă este acolo. Așa că de ce ai nevoie de o dovadă? Dacă poți să o tratezi, o tratezi (…) Aveam stări de anxietate din cauza acestei tulburări și credeam că am o tumoră la creier. Am fost la un RMN și neurologul m-a trimis la psihiatru.” Înainte de a fi diagnosticată cu TOC actrița a suferit de anxietate.

Brooke Shields – a suferit de depresie postpartum. Zilele întregi de plâns și tristețe o făceau pe actriță ca nici măcar să nu-și poată privi copilul. A urmat tratament de specialitate, iar recuperarea, de lungă durată, a afectat-o emoțional.

Michael Phelps – multiplu campion olimpic și mondial la diferite probe de natație, acesta s-a confruntat cu sindromul ADHD. Cursurile de înot erau singurele care reușeau să-l facă să-și găsească calmul și pacea interioară, însă a trebuit să urmeze tratament pentru a-și ține păstra echilibrul în viața adultă.

Cara Delevingne – fotomodel cu o carieră de succes în prezent. Când avea doar 15 ani Cara a încercat să se sinucidă din cauza depresiei. Scrisul, yoga și faptul că a hotărât să vorbească despre cum se simte, au salvat-o. Ea consideră comunicarea ca fiind lucrul cel mai important într-o astfel de situație, deoarece depresia nu este ceva cu care să te rușinezi.

Jean-Claude Van Damme, Jim Carrey, Kristen Steward, Emma Stone  sunt doar câteva dintre vedetele care s-au confruntat cu probleme de natură psihică.

 

Submit a Comment

Your email address will not be published.